perjantai 3. helmikuuta 2012

Pâte brisée

Tässä olisi tavallinen makean piirakkapohjan ohje. Tästä ohjeesta tulee noin 280 g taikinaa.

Ainekset:

190  g    vehnäjauhoja
90    ml   kylmää, suolatonta voita nokareina
30    ml   kylmää kasvirasvaa
1      ml   suolaa
45    ml   jäävettä

Ohje:

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, voi, rasva ja suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää jäävesi ja sekoita kevyesti, että seoksesta muodostuu taikina. Laita taikina pöydälle ja alusta sitä hiukan, että siitä tulee tasainen taikina. Tee taikinasta pallo ja kääri se voipaperiin ja laita se jääkappiin 1 tunniksi ennen käyttöä. Voit pussittaa taikinan ja laittaa taikinan pakkaseen, jossa se säilyy 3 kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti