keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Donitsit

Maanantaina, päivää ennen vappua meillä reisjärven yläasteella oli melkoinen "munkkisota". ´Tehtiin yli 500 donitsia noin  3-4 tunnissa. Tässä olisi tämmöinen ohje donitsien tekoon.

Ainekset:

 2   kpl         kananmunia
 1    dl          sokeria
 1    dl          maitoa
 1    dl          kuohukermaa
50   g           sulaa margariinia
 7    dl          vehnäjauhoja
 2    tl           leivinjauhetta
1/2  tl           suolaa
 1    tl           vaniljasokeria

Kypsentämiseen rypsiöljyä


Ohje:

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen kermamaito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva. Anna taikinan seistä noin 20 minuuttia. Jauhota pöytä reilusti jauholla ja kaulitse taikina 1-1/2 cm paksuiseksi levyksi. ota levystä juomalasilla pyöreitä kakkuja. Tee pienemmällä muotilla reikä keskelle. Kypsennä donitseja padassa tai paksupohjaisessa kattilassa noin 180-asteisessa öljyssä molemmilta puolilta pari minuuttia. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan. Sitten voit sokeroida donitsit tai tehdä jonkinlaisen kuorutuksen niihin.

Suklaakuorrutus:

Ainekset:
2        dl   tomusokeria
1/2     dl   vettä
1/2     tl    pikakahvijauhetta
1/2    rkl   kaakaojauhetta
 1       tl    vaniljasokeria
30      g    voita

Ohje:
Sekoita kaikki ainekset ja keitä noin 10 minuuttia kiinteäksi. Kasta donitsit/munkit heti siihen. Anna kuorutteen jähmettyä.


Kinuskikuorrutus:

Ainekset:
3   dl  vispikermaa
3   dl  fariinisokeria
1   rkl voita

Ohje:
Sekoita vispikerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa. Keitä sekoittaen noin 30-40 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Tee karamelli koe, tiputtamalla pisara kinuskia kylmään veteen. Kinuski on sopivaa, kun pisara jähmettyy vedessä. Sekoita voi valmiiseen kinuskiin ja kasta munkit/donitsit heti siihen. Anna kinuskin jähmettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti