keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Runebergintortut

Runebergin päivänä on mukava leipoa siihen päivään liittyviä leivonnaisia :D !

Ainekset:

200   g    margariinia
1/2    dl   sokeria
1       dl   fariinisokeria
3      kpl  kananmunaa
3       dl   vehnäjauhoja
1       tl    leivinjauhetta
(1      tl   kardemummaa)
2      dl   mantelijauhetta
3      dl   piparkakun tai keksin muruja tai korppujauhetta
1      dl   omenasosetta tai kermaa
(tippa karvasmanteliöljyä)

Kypsän tortun päälle:
kiinteää vadelmahilloa
2     dl   tomusokeria
1     rkl  vettä

Ohje:

Vaahdota sokeri ja margariini ja lisää siihen kananmunat yksitellen välillä vatkaten. Lisää siihen jauho-leivinjauhe seos ja muut kuivat aineet sekä omenasose tai kerma. Jaa taikina 20 paperiseen annosvuokaan tai noin 12 voideltuun ruunebergintortturenkaaseen. Laita runebergit uunin, pienet tortut saavat olla 200 asteessa noin 10 minuuttia, kun taas isot tortut saavat olla 175 asteessa 20-30 minuuttia. Valmista kuorrutus. Tee pieni kolo tortun keskelle johon laitat hillon. Pursota kuorrutusta hillon ympärille.

Ja näin Runebergin tortut ovat valmiina tarjolle !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti